Assalammualaikum....
lama giler tak menulis blog ni. Skang ni sy decide nk tukar tittle blog ni sbb tittle sebelum ni nmpk cm sedey je bunyi nyer. So sy tukar pada yg lebih positif "First Trial : My first trial on everything!". kenapa tittlenyer first trial? sbb sy nie suka mencuba bnd2 yg baru atau lebih tepat resepi2 yg sy baru belajar. Contohnyer mcm last entry sy tulis resepi Kek Batik. Percaya tak setakat ni dh ramai member2 yg mintak resepi kek batik sy ni. sbb diorg ckp sedap sgt n tak rase mcm tipical kek batik yg diorg besa mkn. Rahsianyer....walaupun sy ambek byk resepi dr internet tp sy akan pastikan sy olah resepi tu and bubuh signature sy sendiri / percisekn ingredient yg nk guna. Contohnya, kalau nk buat kek batik pastikan anda guna chocolate powder n jgn simply guna Milo. Sbb nyer milo akan buat kek batik tu jadi liat n keras biler dh sejuk. Nak lagi sedap guna Van Houten. Biaselah, with good ingredient you'll received great result!
Untuk yg akan datang sy nk tuliskn ttg first trial sy buat macaron. Huhuhu...btol ckp org nk buat macaron ni mmg remeh dan memerlukan kesabaran. Sebelum sy buat macaron ni sy ambek masa beberapa bulan jugak nk kumpulkan maklumat dn tips2 supaya macaron ni menjadi seperti yg sy nk.
tapi sygnyer sy tak ambek pic la pulak. So nnt biler sy dh buat yg 2nd trial sy post kn pics dgn recipe nyer sekali. Tunggu yer...
lama giler tak menulis blog ni. Skang ni sy decide nk tukar tittle blog ni sbb tittle sebelum ni nmpk cm sedey je bunyi nyer. So sy tukar pada yg lebih positif "First Trial : My first trial on everything!". kenapa tittlenyer first trial? sbb sy nie suka mencuba bnd2 yg baru atau lebih tepat resepi2 yg sy baru belajar. Contohnyer mcm last entry sy tulis resepi Kek Batik. Percaya tak setakat ni dh ramai member2 yg mintak resepi kek batik sy ni. sbb diorg ckp sedap sgt n tak rase mcm tipical kek batik yg diorg besa mkn. Rahsianyer....walaupun sy ambek byk resepi dr internet tp sy akan pastikan sy olah resepi tu and bubuh signature sy sendiri / percisekn ingredient yg nk guna. Contohnya, kalau nk buat kek batik pastikan anda guna chocolate powder n jgn simply guna Milo. Sbb nyer milo akan buat kek batik tu jadi liat n keras biler dh sejuk. Nak lagi sedap guna Van Houten. Biaselah, with good ingredient you'll received great result!
Untuk yg akan datang sy nk tuliskn ttg first trial sy buat macaron. Huhuhu...btol ckp org nk buat macaron ni mmg remeh dan memerlukan kesabaran. Sebelum sy buat macaron ni sy ambek masa beberapa bulan jugak nk kumpulkan maklumat dn tips2 supaya macaron ni menjadi seperti yg sy nk.
tapi sygnyer sy tak ambek pic la pulak. So nnt biler sy dh buat yg 2nd trial sy post kn pics dgn recipe nyer sekali. Tunggu yer...
Comments
Post a Comment